Iniciatives cultural a les xarxes

a Actualitat/Cultura

Tots sabem que, malauradament, la cultura ha sigut i segueix sent un dels sectors més perjudicats per la Covid-19

Degut al confinament decretat pel govern, cinemes, teatres, concerts, festivals, museus…. han hagut de tancar les seves portes per la falta d’audiència. 

Però, cal destacar que molts d’aquests sectors culturals han adoptat les mesures necessàries per omplir el buit de les seves sales. Principalment ho han fet traslladant totes les seves activitats a les xarxes, a les seves plataformes digitals, a través d’Internet.

Museus i centres d’art:

S’han començat a oferir visites virtuals, han fet directes a les seves xarxes socials per presentar col·leccions, comparteixen videos d’exposicions presents i passades, publiquen imatges a la seva web que es poden descarregar de forma gratuïta, creen canals de Youtube on ofereixen continguts accessibles per tots els usuaris…. 

Teatre:

S’està utilitzant molt una plataforma anomenada Teatroteca, que permet l’accés gratuït a 1.600 gravacions d’espectacles complets estrenats a España, utilitzen les xarxes socials per retransmetre monòlegs individuals…. També, estan començant a funcionar plataformas de pagament que funcionen de manera similar a les televisives, per poder gaudir del teatre digital.

Cinema:

L’oferta de cine online s’ha multiplicat moltíssim. Bastants cineastes han penjat les seves pel·lícules per tal de que tothom les pugui veure. Les plataformes tradicionals com Movistar Plus, han replantejat les seves propostes degut a la crisis generada pel coronavirus. A més a més, també hi ha directors que comparteixen les seves pel·lícules a Youtube.

Música:

Molts músics ofereixen concerts des de casa, a través de les xarxes socials. Es va crear el “#Yomequedoencasafestival” o el “Cuarentena Fest”, on més d’una trentena d’artistes actuaven per oferir cultura durant aquests temps complicats.

Com podeu veure, el sector cultural ha agafat la iniciativa per tal de mantenir la cultura present al nostre dia a dia. No és fàcil, requereix esforç i sacrifici, però tots ells estan demostrant que ho poden fer. “Si el públic no pot acudir als centres culturals, seran els centres culturals els que s’instal·lin a les cases a través de les noves tecnologies.

Em dic Alicia Giménez, tinc 15 anys i estudio a l’institut FEDAC Ripollet. Em considero una persona treballadora, constant, sincera i responsable. M’agrada molt fer esport, llegir i escriure, el cine, la música…. Crec que els meus talents naturals son els esports i els idiomes. La persona que admiro és J.K.Rowling, autora de la saga de Harry Potter, ja que degut a la seva persistència i la seva actitud de superació va aconseguir ser una de les escriptores més famoses del món. El meu somni es viatjar per tot el món i arribar a treballar del que realment m’agrada i em fa feliç. Instagram: alicia.gimeneeez. Me llamo Alicia Giménez, tengo 15 años y estudio en el instituto FEDAC Ripollet. Me considero una persona trabajadora, constante, sincera y responsable. Me gusta mucho hacer deporte, leer y escribir, el cine, la música…. Creo que mis talentos naturales son el deporte y los idiomas. La persona que admiro es J.K.Rowling, autora de la saga de Harry Potter, ya que debido a su persistencia y a su actitud de superación consiguió ser una de las escritoras más famosas del mundo. Mi sueño es viajar por todo el mundo y llegar a trabajar de lo que realmente me gusta y me hace feliz. Instagram: alicia.gimeneeez. My name is Alicia Giménez, I’m 15 years old and I study in a high school called FEDAC Ripollet. I consider myself a hard-working, tenacious, sincere and responsible person. I like sport, reading, writing, the cinema, the music…. I think that my natural talents are the sports and the languages. The person who I admire the most is J.KRowling, the author of the Harry Potter saga. He is one of the most famous writer in the world. My dream is to travel around the world and to end up working in what I really like. Instagram: alicia.gimeneeez.