Covid-19: Com parlar amb el teu fill sobre aquest virus

a Actualitat/Vida

El coronavirus és el tema més parlat a tot arreu, això vol dir que potser, el vostres fills han escolten informació d’aquest virus. Per aquesta raó, ens hem d’assegurar que ells rebin la informació correcte i necessària per a que estiguin tranquils i segurs. A continuació, trobareu alguns consells per poder parlar amb els vostres fills o filles sobre el coronavirus.

NO TINGUEU POR A PARLAR-NE:

Com he dit abans, els vostres fills/es han escoltat parlar sobre això o han vist persones amb mascareta i guants. El millor per a ells és que els seus pares parlin amb ells, ja que en cas contrari pot augmentar el risc de preocupació. L’objectiu és ajudar a que el teu fill es senti informat i a la vegada és  una oportunitat per definir les seves emocions.

EXPLICA-LI LA INFORMACIÓ ADEQUADA:

Només respongui les preguntes que el teu fill et faci, no li donis més informació del que és necessari, ja que això podria afectar-li. Els pares han de ser els més sincers possibles amb ells i fer-li costat al fill/a, ja que és l’únic cosa que necessita.

PERMET QUE EL TEU FILL/A S’EXPRESSI:

Demana-li que t’expliqui tot allò que sàpiga sobre aquest virus, permet-li fer preguntes i que intenti respondre-les sol. L’idea és evitar estimular les fantasies alarmants.

CALMA-LI LA ANSIETAT:

Si s’adona de que el seu fill/a pateix ansietat o pànic eviti parlar sobre el tema del coronavirus, ja que això empitjorarà les coses. Abans de mantenir una conversa amb ell/a , pren-te un moment per calmar-te.

UTILITZA PARAULES RECONFORTANTS:

Els nens tan sols escoltar notícies sobre el tema pensen que es contagiaran, per això hem de reconfortar-los. Un consell es explicar-li que aquest virus és menys efectiu als nens que als adults.

MANTINGUI LA RUTINA:

Mantenir un horari, tal i com ho faries a les vacances d’estiu, per anar a dormir, menjar o fer activitats és el millor per a que els seu fill/a estigui content i saludable. 

MESURES DE SEGURETAT:

El doctor Jamie Howard, psicòleg infantil, assenyala: “Els nens es senten segurs quan saben què fer per protegir-se”. Si sabem com es transmet aquest virus només cal prendre les mesures de seguretat adequadament, com rentar-se les mans.

Em dic Ainhoa Corredor Barroso, tinc quinze anys i sóc una alumna de 4rt d’ESO de l’escola FEDAC Ripollet, visc a Ripollet, un poble de Barcelona. Sóc amable,creativa,sincera i intento ajudar als demés en tot el que puc. D’extraescolars faig bàsquet i l’any passat feia anglès. M’agrada escoltar música, ja que desconnecto, dibuixar, veure pel·lícules, series i sortir amb la meva família i amics.

Me llamo Ainhoa Corredor Barroso, tengo quince años y soy una alumna de 4rt d’ESO de l’escola FEDAC Ripollet, vivo en Ripollet, un pueblo de Barcelona. Soy amable, creativa , sincera y intento ayudar a los demás en lo que puedo. De extraescolar hago básquet y el año pasado hacía inglés. Me gusta escuchar música porque desconecto, dibujar, ver películas, series y salir con mi família y amigos.

My name is Ainhoa Corredor Barroso, I am fifteen years old and I am a student of 4th of ESO at FEDAC Ripollet school, I live in Ripollet, a village of Barcelona. I am kind, creative, honest and I try to help others in everything I can. The activities that I do are basketball and the last year I did English. I like listen to music because I disconnect, also draw, watch films, series and go out with my family or friends.