Covid-19: Les 4 fases de la desescalada cap a una nova normalitat

a Actualitat/Vida

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat novetats d’un pla a la desescalada d’Espanya. Aquest pla té la intenció de tornar a una nova normalitat, sempre tenint en compte la salut de les persones i es basa en 4 fases: fase 0, 1, 2, 3. Aproximadament si no hi ha canvis i es respecten les normes hauria de durar entre 6 i 8 setmanes, ja que cada fase té una durada d’unes 2 setmanes.

La fase 0, és de preparatòria, comença amb la sortida dels menors de 14 anys, d’un horari de sortida per fer esport segons l’edat. També inclou l’obertura de comerços amb cita prèvia, de restaurants i bars a domicili i entrenament bàsic a lligues professionals. La següent és la fase 1, inicial, apertura de petits comerços, hotels (sense parts comunitàries), terrasses museus i llocs culturals com biblioteques o universitats.

La fase 2 intermediaria, comporta obrir centres comercials, llocs de restauració, teatres, cinemes i auditoris, centres escolars de cicle i d’infantil i es podrà visitar segones residències si estan a la mateixa província. L’última fase 3, és l’avançada, i s’obren discoteques i bars nocturns, sales musicals i d’arts escèniques, més mobilitat social amb precaucions (metres de distància i mascaretes) i reincorporació dels treballadors a empreses.

Es manté que un cop acabin les restriccions que s’espera que sigui a finals de juny, s’haurà de continuar tenint precaucions i hi haurà vigilància, fent que cada cop estiguem més a prop de la nova normalitat.

Em dic Irene Carretero, tinc 15 anys i vaig a l’escola Fedac Ripollet. Sóc molt alegre i amable amb la gent que m'envolta i m’estima. Les meves aficions són ballar i per això participo en competicions de ball, també m’agrada cantar però no és un dels meus punts forts. Els meus talents són fer riure a la gent i ballar. Admiro a la meva família però en concret a la meva mare, ja que per a mi és un exemple a seguir per tot el que ha aconseguit. Els meus plans de futur són aconseguir un treball que em motivi, crear una família i ser feliç amb gent que em valori i m’aprecii. Me llamo Irene Carretero, tengo 15 años y voy a la escuela Fedac Ripollet. Soy muy alegre y amable con la gente que me envuelve y me quiere. Mis aficiones son bailar y por eso participo en competiciones de baile, también me gusta cantar pero no es uno de mis puntos fuertes. Mis talentos son hacer reír a la gente y bailar. Admiro a mi familia pero en concreto a mi madre, ya que para mi es un ejemplo a seguir por todo lo que ha conseguido. Mis planes de futuro son conseguir un trabajo que me motive, crear una familia y ser feliz con gente que me valore y me aprecie.