Els memes, fenòmen principal del dia de Sant Valentí

a Actualitat/Vida

Els “memes” busquen desmuntar el clàssic significat de la festivitat

Tots coneixem aquest dia. Dia 14 de Febrer conegut com Sant Valentí o dia dels enamorats, característic per a aquelles parelles que busquen mostrar el seu amor i afecte mutu.

Però, cada cop més, el fenomen humorístic respecte a aquest dia, per part de molts que no celebren aquesta festivitat o que no es troben acompanyats,  es veu representat a través de xarxes socials i tot tipus de comunicacions en forma del que s’anomena “memes”. Aquest factor busca trobar aquella part humorística al referirse a la soledat en un dia en el què és ben vist el trobar-se acompanyat.

Cada cop més, molts dels usuaris que busquen destacar aprofiten aquest dia per fer referència a la paraula “memes” amb els quals, i a través d’ells, expressen la part “fosca” i menys visualitzada en aquesta festivitat, que és no tenir una parella respectiva i amb la qual celebrar-ho.

Principalment, aquests mems volen fer referència a les situacions, diàlegs i frases que molts de nosaltres podem experimentar o imaginar en aquest dia, com per exemple, el simple fet de “experimentar solitud” o “estar solter” en aquest dia, i mitjançant personatges famosos, caricatures i dibuixos representen aquestes escenes comunes per a què nosaltres en fem un ús humorístic i no ens centrem, com es feia antigament, en el sentit literal d’aquesta festivitat.

Alguns dels mems més característics que podem trobar al voltant d’aquest dia per es xarxes socials són o s’assemblen a això:

  • “Quan se’t oblida comprar un regal per Sant Valentí… però recordes que estàs sol.”
  • “Celebraré Sant Valentí a l’estil de Han… Solo”
  • “¡Compte! L’amor és a l’aire.”

D’altre banda, podem destacar que tot i que aquesta situació resalti en una festivitat com aquesta, això sol passar comunament amb totes les festivitats i dies en els quals es celebra alguna cosa característica o referent en un general a un grup o una part de la població, ja sigui referent al Halloween, La Castanyada, Nadal, etc…. O bé referent a un fet o alguna cosa que ha passat, que ha impactat a la població, o en un moment divertit o tendència actual.

La qüestió és que aquest fet cada cop es pluralitza més, buscant desmuntar aquesta percepció clàssica d’aquesta i qualsevol festivitat característica al nostre calendari.      

Em dic Gemma Zahinos Barcons i sóc una estudiant de 4t d’ESO a l’escola Fedac Ripollet. Tinc 15 anys i participo al Junior Report local. M’agrada parlar i escoltar als altres i sempre que puc intento ajudar. Sóc una persona simpàtica, creativa i amb ganes de treballar. D’extraescolars realitzo Hip-hop, Dibuix i fa temps Música (Violoncel). Sovint m’agrada sortir amb les amigues a més a més de visitar la platja on hi vaig de vacances. Me llamo Gemma Zahinos Barcons y soy una estudiante de 4to de ESO en la escuela Fedac Ripollet. Tengo 15 años y participo en el diario Junior Report local. Me gusta hablar y escuchar a los demás, y siempre que puedo hecho una mano. Soy una persona simpática, creativa y con ganas de trabajar. De extraescolares hago Hip-Hop, Dibujo y hace tiempo Música (Violonchelo). A menudo también me gusta salir con mis amigas además de visitar la playa dónde voy de vacaciones. My name is Gemma Zahinos Barcons and I am an Student of 4Th of ESO in Fedac Ripollet school. I am 15 years old and I take part in the Junior Report local media. I like to talk and listen to others, and whenever I can, I like to help the others. I am a kind and creative person and I am pleasant to work. On the out-of-school I take part on Hip-Hop, Drawing, and a time ago, on Music (Violoncello). Frequently, I like to go out with my friends and besides go to the beach, where I spend my holidays.